Järgmine elukeskkonna esmaspäev pühendatakse aasta linnule

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere aiakultuurikeskus asub aadressil Niine tn 4.
Rakvere aiakultuurikeskus asub aadressil Niine tn 4. Foto: Aiakultuurikeskus

Eesti Ornitoloogia Ühing valis tänavuseks aasta linnuks käo. Rakvere aiakultuurikeskuse eestvedaja Maia Simkin ütles, et kägu rõõmustab meid oma kukkumisega kevadel, kui annab märku peatsest suve saabumisest, aga lisas, et me ei tea sellest linnust ikkagi suurt midagi.

Simkini sõnul valib ornitoloogiaühing aasta loomaks, linnuks või putukaks mõne isendi, kellele soovitakse rohkem tähelepanu pöörata. "Kägu pole just kõige ideaalsem lind. Ta ju muneb võõrasse pessa ja vastkoorunud linnupoeg lükkab oma kasuõed ja -vennad üle parda. Lisaks on ta lind, kes kuulutab saatust, kui seda uskuda. Me kirume teda teinekord, aga me ei tea temast eriti palju," rääkis ta.

Seetõttu otsustas Simkin järgmisele elukeskkonna esmaspäevale esinema kutsuda inimese, kes on lindude elukorraldusega hästi kursis. Valik langes Eesti Ornitoloogia Ühingu ornitoloogile Jaanus Eltsile, kes on ühingus olnud alates 2003. aastast. Doktorikraadiga Elts on oma karjääri jooksul teinud hulgaliselt teadusuuringuid ja kirjutanud rohkelt teadusartikleid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles