Kunstnik tegi koduloomade varjupaigale kingituse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Teet Suur kujundas Lääne-Virumaa loomade varjupaigale logo.
Teet Suur kujundas Lääne-Virumaa loomade varjupaigale logo. Foto: Teet Suur

Kunstnik Teet Suur kujundas Lääne-Virumaa koduloomade varjupaigale logo heategevusliku panusena varjupaiga toetuseks. Logo inspireerisid looma mõne aja eest varjupaigast võetud kass Mirsa ja koer Mõmmi.

Teet Suur rääkis, et oli kassi juba mõne aja eest varjupaigast koju viinud ja Mirsa, kel selle ajaga mitu hellitusnimegi külge jäänud, kenasti kohanenud. Varjupaika tuli ta tutvust tegema Mõmmiga, kelle pilte küll Facebookis kõvasti laigiti ja kommenteeriti, aga kes polnud siiski saanud ühtegi kodupakkumist. "Käisin temaga mitu kord kohtumas ja tutvumas. See oli veel vanas varjupaigas," sõnas Suur.

Varjupaika külastades märkas ta büroos juhataja laual katsetusi logo visanditega ning temalt küsiti, kas ta tahaks logo teha. Kuna visandid jäid silma multifilmilikkuse ja pisut amatöörliku detailirohkusega, otsustaski Teet Suur pakkuda omalt poolt välja võimalikke variante. "Sooviti, et peal oleksid kass ja koer. Mõtlesin, et võiks olla pool kassi ja pool koera, niimoodi portreena. Logo ei tohi väga sigrimigri olla. Võtsin detaile võimalikult vähemaks," rääkis kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles