Rakvere linn käis riigiga töö- ja tehnoloogiakeskuse pärast kohut

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Arhitektuuriauhindadega pärjatud Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskus.
Arhitektuuriauhindadega pärjatud Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskus. Foto: Marianne Loorents

Olgugi et kaua oodatud Rakvere koolide töö- ja tehnoloogiakeskuse valmimine 2022. aasta suvel tegi paljudele rõõmu, muutus see ühel hetkel linna jaoks parajaks tüliõunaks. Nimelt nõudis riigi tugiteenuste keskus 800 000 euro suurusest toetusest pea 200 000 tagasi ja lõpuks pidi linn enda kaitseks hoopis kohtusse pöörduma.

2020. aasta lõpus lõid Rakvere linn ja Revin Grupp käed, et ehitada 1,5 miljoni euroga põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskus. Tööd pidid esialgse plaani järgi valmis saama 13 kuuga, kuid 2021. aasta lõpuks selgus, et koroonapandeemia suure mõju tõttu nii tööjõule kui ka tarneahelatele kokkulepitud ajaks maja ei valmi. Seetõttu palus Revin Grupp kaks korda ajapikendust ja uueks tähtpäevaks sai 30. aprill 2022. Kuna ehitusel esines puudusi, täideti leping alles juuli lõpuks.

Kuna hoone ehitamist kaasrahastati Euroopa Regionaalarengu Fondist 800 000 euroga, hoidis sellel silma peal ka riigi tugiteenuste keskus (RTK). Projekti kulusid kontrollides leidsid keskuse ametnikud, et pea 200 000 eurot kuludest on abikõlbmatud ja see summa tuleb tagasi maksta. Nimelt heitis RTK ette, et Rakvere linn oli ehitajale ajapikendust andes muutnud põhjendamatult hankelepingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles