Tulirelvade osadega hangeldanud mehed pääsesid vanglakaristusest

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Aleksander (vasakul) ja Aaro läksid kokkuleppemenetluse teed, et karistus oleks väiksem ning menetlusaeg kiirem.
Aleksander (vasakul) ja Aaro läksid kokkuleppemenetluse teed, et karistus oleks väiksem ning menetlusaeg kiirem. Foto: Siim Mihailov

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas tunnistati 7. veebruaril süüdi kolm meest, kes olid ebaseaduslikult käidelnud tulirelvade osi ja laskemoona. Nimelt olid Pärnu-, Ida- ja Lääne-Virumaal elavad mehed vahetanud omavahel relvaosi ja neist kokku pannud kolm töökorras relva: kuulipilduja MG42, püstolkuulipilduja MP40 ja vintpüssi kaliibriga .22LR.

Lääne-Virumaal elavale 59-aastasele Aarole pandi süüks, et ta oli ebaseaduslikult käidelnud piiratud käibega lahingumoona, lõhkeainet ja sõjarelvi. Lisaks seda, et ta oli andnud relvaosi üle teistele isikutele. Aaro oli kinni peetud üleeelmise aasta mais ja ta oli olnud eelvangistuses peaaegu pool aastat. Mehele määrati karistuseks viieaastane tingimisi vangistus viieaastase katseajaga. Süüdimõistetult võeti ära tema seaduslikud relvad ja kohus nägi lisakaristusena ette, et ta ei saa järgmise viie aasta jooksul relva soetada, omada ega kanda. Menetluskuludena tuleb Aarol tasuda üle 2600 euro.

Ida-Virumaal elavale 62-aastasele Aleksandrile pandi süüks, et ta oli teist korda ebaseaduslikult käidelnud tulirelva olulisi osi ja laskemoona, kusjuures suures koguses. Karistuseks määrati talle kaheaastane tingimisi vangistus kolme ja poole aastase katseajaga. Kohus nägi ka tema puhul lisakaristusena ette, et ta ei saa järgmise viie aasta jooksul relva soetada, omada ega kanda. Menetluskuludena tuleb Aleksandril maksta üle 1500 euro. Pea 300 eurot kaitsjatasusid jättis kohus riigi kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles