Nädala kaja: koostööst ja kuulamisest

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi
Eva Samolberg-Palmi Foto: Ain Liiva

Paljudele on siiani jäänud segaseks Rakvere linnavalitsuse plaan ühendada siinsed lasteaiad ühise juhtimise alla. Õigemini, plaan on selge, aga segane on põhjus – miks? Osalesin kolmapäeval linnajuhtide korraldatud avalikult arutelul, kus teemat käsitleti. Tegemist oli esimese avaliku koosolekuga sel teemal ja arvata võis, et kokku tuleb suur hulk inimesi, keda teema puudutab, ning küsimusi on rohkem kui üks. Plaani tutvustamisel midagi uut välja ei tulnud.

Asjasse puutuvad inimesed vuristasid ette kõik selle, millest oleme juba korduvalt lugenud ajalehest ja sotsiaalmeediast. Aga kui järg jõudis küsimuste esitamiseni, oli aeg juba hiline ja nii lahkusid paljud kohalesaabunud varasemast veel suurema segaduse ja pettumusega.

Üsna mitu sõnavõtjat kasutas korduvalt sõna «koostöö». Et vaid koostöös sünnib kõik hea ning edasine on mõeldav vaid linna, lasteaednike ja lastevanemate koostöös. Arusaadav. Aga mulle jäi arusaamatuks, mismoodi on mõeldav koostöö, kui kogu ettevõtmine on juba eos algatatud viisil, mis koostöö välistab. Koostöö on liitsõna: koos ja töö, koos töötamine, koos tegutsemine. Ühised eesmärgid ja arusaamad. Aga paistab, et sellest sõnast võib väga erineval viisil aru saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles