Uus tankitõrjerelv teeb kaitseliitlase elu lihtsamaks

Kevin Volter
Copy
Spike SR-i instruktorite koolitus Alutagusel.
Spike SR-i instruktorite koolitus Alutagusel. Foto: Viru malev

Peagi jõuavad Kaitseliidu Viru maleva arsenali uued tankitõrjerelvad Spike SR. Veebruari alguses kogunesid kaitseliitlased Alutaguse malevas, kus relva tootjafirma Eurospike GmbH juures käinud koolitajad andsid teadmisi edasi piirkondlikele instruktoritele.

Koolitusprogramm koosneb kolmest etapist. Esimeses etapis tutvusid malevate instruktorid uue relvasüsteemiga e-kursuse raames iseseisvalt, teine etapp, mis toimuski Alutagusel, oli rõhuasetusega praktilistele tegevustele ning kolmandas etapis koolitatakse juba välja lõppkasutajad. Viru malevas korraldatakse väljaõppe viimane etapp kevadel.
Spike SR asendab Kaitseliidus olnud 90-millimeetriseid järelveetavaid tankitõrjekahureid. "Võrreldes analoogidega, on Spike SR kaalult tuntavalt kergem, samuti on teda lihtsam käsitseda. Kui kasutajal on tehnilised põhitõed selged, siis on tegemist kokkuvõttes väga võimeka relvaga, millega saab maastikul seisvat või liikuvat sihtmärki vastavalt ülesandele kas mõjutada või hävitada kuni kahe kilomeetri kauguselt," rääkis kursuse ülem, Kaitseliidu peastaabi väljaõppeosakonna vanemveebel Kainar Kruus.

Spike SR-i instruktorite koolitus Alutagusel.
Spike SR-i instruktorite koolitus Alutagusel. Foto: Viru Malev
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles