Näituse "Alasti Pietà" lahtiolekut pikendati nädala võrra

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Tauno Toompuu maalinäitus "Alasti Pietà" on toonud Rakvere Galeriisse kunstisõpru üle Eesti.
Tauno Toompuu maalinäitus "Alasti Pietà" on toonud Rakvere Galeriisse kunstisõpru üle Eesti. Foto: Marianne Loorents

Tauno Toompuu maalinäituse "Alasti Pietà" lahtiolekut Rakvere Galeriis pikendati nädala võrra ja seda saab vaadata 17. veebruarini.

Rakvere Galerii üks eestvedajaid Raivo Riim ütles, et Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu näituse "Alasti Pietà" vastu valitseb jätkuvalt suur huvi ning kunstipublikule vastu tulles pikendatakse näituse lahtiolekut nädala jagu. 


"Vaatajaid on käinud ka Tallinnast ja mitmelt poolt Eestist," märkis Riim. Ta lisas, et külastajatega vesteldes on selgunud, et paljud said näitusest "Alasti Pietà" teada "Aktuaalse kaamera" uudistest ning otsustasid oma silmaga vaatama tulla. "Eks näituse teema ja pealkiri on ka natuke intrigeeriv," sõnas Riim.


Näitust "Alasti Pietà" külastanud EELK peapiiskop Urmas Viilma kirjutas külalisteraamatusse read: "Väga küps käekiri – need maalid on oodanud lõuendile jõudmist oma aja, kuid, kui viimane pintslitõmme sai tõmmatud, ei ole midagi enam lisada. Aitäh, Tauno, selle üllatusliku eneseavamise ja alastuse eest! Julgust ja õnnistust!"


"Alasti Pietà"  on Tauno Toompuu esimene isikunäitus, mis toob publikuni spetsiaalselt selle näituse jaoks valminud maalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles