Päästeamet tunnustas kuute Lääne-Virumaal tegutsevat inimest (1)

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Üle 30 aasta päästeametis töötanud Tauno Suurkivile anti Põlvas üle päästeameti kõrgeim autasu - suur kuldrist.
Üle 30 aasta päästeametis töötanud Tauno Suurkivile anti Põlvas üle päästeameti kõrgeim autasu - suur kuldrist. Foto: Päästeamet

Siseminister Lauri Läänemets ja päästeameti peadirektor Margo Klaos andsid 13. veebruaril Põlvas üle päästeteenistuse aumärgid. Lisaks tunnustati Türgi maavärina piirkonnas tegutsenud päästeameti teenistujaid ja koostööpartnereid, kellele anti üle missioonimedalid.

"Viimase aja sündmused maailmas on näidanud ilmekalt, kui oluline on päästeameti roll, tagamaks Eesti elanikele ohutu ja turvaline elukeskkond. Samuti oleme olnud tegusad ka väljaspool. Eesti varingupäästemeeskond EST-USAR-i Türgi missioon oli suurepärane näide piiriülesest koostööst, mis andis samal ajal päästjatele võimaluse end proovile panna ja õpitut rakendada," rääkis päästeameti peadirektor Margo Klaos. "Kuna Eesti ja Türgi on mõlemad Euroopa Liidu elanikkonnakaitsemehhanismi liikmed, saime kiirelt oma abikäe ulatada, et maavärina ohvreid rusude alt välja tuua. Eesti tiim tegi kohapeal väga head, aga ka ohtlikku tööd, mis näitab, et Eestis leidub missioonitundega ja pühendunud spetsialiste," lisas Klaos.
Siseminister Lauri Läänemets ütles, et järgmistel aastatel tuleb pilgud pöörata taas kodumaale, sest inimestele tuleb järjest õpetada, kuidas iseennast aidata. Nimelt pidas minister silmas elanikkonnakaitse koolitusi, mis valmistavad kodanikke ette kriisiolukorras hakkama saamiseks.

Riho Ühtegi ja Tauno Suurkivi päästeteenistuse suur kuldrist üleandmise ootel.
Riho Ühtegi ja Tauno Suurkivi päästeteenistuse suur kuldrist üleandmise ootel. Foto: Päästeamet
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles