Lasila elektrialajaamas toimus põleng

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Lasilas asuv alajaam põles sisuliselt maha ja see tuleb uuega asendada.
Lasilas asuv alajaam põles sisuliselt maha ja see tuleb uuega asendada. Foto: Marianne Loorents

Rakvere vald teatas täna pärastlõunal, et Lasila elektrialajaamas toimus põleng, mistõttu on piirkonnas elektrivarustus katkenud. Võrguettevõte AS Elektrilevi sõnul võib alajaama vahetuseks kuluda kuni paar päeva.

Rakvere abivallavanem Viktor Häninen ütles, et tegemist on tõsise juhtumiga, sest Lasila alajaam põles praktiliselt maha ja tuleb uuega asendada. Esialgse info kohaselt taastab Elektrilevi elektriühenduse homme õhtuks. MARU kaardi järgi puudutab see esialgu 66 majapidamist, kuid neid võib olla ka rohkem.
Kella nelja paiku selgus kohapeal, et alajaam oli tõesti kasutuskõlbmatuks muutunud ja seda tõsteti parasjagu kraanaga veoauto peale. Alajaama kõrval elav pensionil olev elektrik arvas, et tegemist võis vabalt olla sellega, et naabruses olev saekaater tarvitas liiga palju voolu. "Madalpinge ühendusmuhvid olid täiesti ära põlenud. Muidugi ei saa välistada, et tegemist võis olla ka sissetuleva liini rikkega," teadis mees rääkida. Tema kõrval seisnud ja läheduses elav mees ütles, et elekter hakkas kõikuma juba enne kella 11. "Käskisin naisel elektri kohe pealülitist välja lülitada. Mine sa tea, mis võinuks juhtuda."
Peale alajaama vundamendi küljest eemaldamist andsid ​põlengust kohapeal märku maa seest välja turritavad madalpinge elektrijuhtmed, mis vajavad tõenäoliselt uuesti isoleerimist. Esialgse info kohaselt taastab Elektrilevi elektriühenduse homme õhtuks. Seevastu Lasila kooli kõrval tiksus juba diiselgeneraator, mis maja kenasti ära toidab.

Lasila kooli küljele paigutatud diiselgeneraator.
Lasila kooli küljele paigutatud diiselgeneraator. Foto: Marianne Loorents
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles