Lääne-Viru maakond saab ettevõtluse toetamiseks 2,7 miljoni eurose rahasüsti

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Üheks toetuse saajaks on Viru-Nigula vallas asuvad tööstusalad.
Üheks toetuse saajaks on Viru-Nigula vallas asuvad tööstusalad. Foto: Sander Ilvest

Riigi tugiteenuste keskus tegi otsuse, mille põhjal eraldatakse järgmise kolme aasta jooksul maakonna ettevõtlusalade arendamiseks ja ettevõtlikkuse tõstmiseks 2 770 500 eurot. Umbes kaks kolmandikku summast läheb Vinni, Väike-Maarja ja Viru-Nigula vallas asuvate tööstusalade arendamiseks, ülejäänu kulub ettevõtlusvaldkonna arendamiseks laiemalt.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevjuht Sven Hõbemägi tunnistas valehäbita, et sellise summa saamine maakonda on töövõit ning et selleks tehti Lääne-Viru Omavalitsuste Liidus (VIROL) ja omavalitsustes üksjagu pingutusi.

"Tegemist on maakondadele suunatud meetmega, mille toel on võimalik sihistada maakonnas seatud arengueesmärkide täitmist läbi terviklike arendusprojektide," kõneles ta. "Kogu meetme rahastus on jagatud nelja piirkonna vahel, meie kuulusime Kesk-Eesti piirkonda koos Raplamaa ja Järvamaaga. Oli teada, et kindlust positiivse rahastusotsuse osas tegelikult ei ole, sest maakonnad läksid selle raha peale omavahel võistlema. Seetõttu oli ka projekti ettevalmistus väga oluline ja see oli päris mahukas protsess."
​Hõbemägi lisas, et toetuse taotlemise ettevalmistust vedas eest VIROL, töö jäi suvekuudesse, ja kuna maakonna arenduskeskuse sulgemine oli selleks ajaks teada, see asutus projekti ega selle algatamisse ei panustanud. "Küll panustasid läbi suve kõik omavalitsused, kelle huvi oli toetussumma maakonda ära tuua," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles