Uhtna põhikoolis kasvatatakse keskkonnateadlikke noori

Kristian Kaiva
Copy
Rasmus, Säsil ja Heiti-Ralf nutikasvuhoones nokitsemas.
Rasmus, Säsil ja Heiti-Ralf nutikasvuhoones nokitsemas. Foto: Marianne Loorents

«Uuri, vaatle, mõtle, loo – teadmised nii saavad hoo.» Nii kõlab Uhtna põhikooli teemakohane lööklause. Eelmisel aastal algatatud rohetehnoloogia aasta raames õpetatakse Uhtna põhikooli õpilastele keskkonnateadlikkust rohetehnoloogia kaudu. Ettevõtmist toetab ja rahastab ligi 11 000 euroga keskkonnainvesteeringute keskus (KIK).

Uhtna põhikoolis populariseeritakse teadust sihipäraselt juba kolmandat aastat. Kooli füüsika, keemia ning loodusõpetuse õpetaja Pille Mänd rääkis, et rohetehnoloogia aasta idee sai esmalt alguse KIK-i projektist, kuid hiljem laienes veidi.

Lisaks projekti taotlusvoorus näidatule võeti plaani osaleda leiutamiskonkursil ning korraldada sügisene keskkonnahariduslik töötuba. KIK reklaamis rahastusmeedet «Õpilaste rohetehnoloogia teadlikkuse suurendamine» haridusasutuste meililistides ning Uhtna põhikooli direktor Egle Neuhaus ja loodusainete õpetaja Pille Mänd otsustasid taotlusvoorus osaleda. Programmi koordinaator on Pille Mänd. Projekti raames tutvustatakse õpilastele, mis on rohetehnoloogia, roheenergia ja ringmajandus. Lisaks selgitatakse, mille poolest on rohetehnoloogia eelistamine pikas perspektiivis inimestele kasulik ning mis on need faktorid, mis mingi tehnoloogia ressursisäästlikuks teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles