Kiri: kiitusekiri ausale kauplusele – Rakvere Meie poele (1)

, kombeline vestja
Copy
Raivo Riim.
Raivo Riim. Foto: Ain Liiva

«Härra Riim, kas te teate, kus teie rahakott on?» Just nõndamoodi küsis mult telefonis nõudlik naisterahvas. (Tunnistan, et esmalt tahtsin talt küsida, mis tal minu rahakotiga pistmist on, aga õnneks olin vait ...) Ta lisas kohe: «Te käisite täna meie poes.» (Taga targemaks! Tegin vist midagi mök-möki-taolist, et kus see meie või teie pood on.) «Meie pood on seal, kus oli endine Kolhida restoran!» (Vahel on hea, kui oled aastaid samas linnas elanud ja selle ajalugu tunned.)

Läbi raputatud ajukäärude ja häbiseguse õnnetunde jõudis mulle lõpuks kohale, et head inimesed leidsid mu õnnetu-õnneliku rahakoti – koos kümmekonna dokumendiga! – Meie poest ja andsid selle Meie poe müüjate kätte. (Pole mõtet pajatada, kuidas ausad leidjad hakkasid mu telefoninumbrit otsima: helistasid mitmele mu tuttavale, sest esimesel korral mu numbrit ei antud – andmekaitse ja turvalisus ikkagi!) Lõpuks nad helistasid mulle. Oeh!

Ma käin Meie poes, sest seal on Rakvere parim vi­ne­g­rett; ma käin Meie poes, sest seal müüakse (vist) ainsana Rakveres keedetud keelt; käin Meie poes, sest seal on koduselt maitsvad kulinaariatooted. Tänasest alates käin veel rohkem, sest seal on ausad kliendid ja heatahtlikud müüjad. Tubli tänu ja sügav kummardus Meie poele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles