Vürtsikilufileede mekkimine: milline filee maitseb kõige paremini?

Kärt Devaney
Copy
Kilutestis lemmikuks osutunud Saaremaa vürtsisilgu filee.
Kilutestis lemmikuks osutunud Saaremaa vürtsisilgu filee. Foto: Marianne Loorents

Veebruar toob lisaks äsja möödunud vastlatrallile ja sõbrapäevale tuleval nädalal päevakorda riigi aastapäeva. Ehkki peolaud kaetakse igas kodus oma maitsele vastavalt, on ühiseks nimetajaks enamasti kiluvõileivad.

Et poelettidel pakutav valik võtab silme eest kirjuks ning meelepärase leivakatte leidmine võib osutuda omaette katsumuseks, tegime kiire kilutesti, selgitamaks välja, kus valmistatud kilud kõige paremini mekivad.

Olgu öeldud, et juhuslikkuse alusel valituks osutunud ­kilud olid kõik juba puhastatud ja söömisvalmis, seega jäi
ära kala puhastamine ja fileerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles