Päästeliit lõi uue tehnilise päästeüksuse

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Päästeliidu vabatahtlike päästjate tehnilise üksuse veetõkete koolitus.
Päästeliidu vabatahtlike päästjate tehnilise üksuse veetõkete koolitus. Foto: Päästeliit

Vabatahtlikke päästjaid ühendav Päästeliit lõi äsja Eestis ainulaadse tehnilise pääste üksuse, mille eesmärk on tegeleda suuremahuliste kriiside tagajärjel tekkivate inimkannatuste leevendamisega ja täita tühimik senises elanikkonnakaitse korraldamises.

Päästeliit alustas vabatahtlike kaasamise ja koolitamisega eelmisel aastal ja nüüdseks on tehnilise üksuse suuruseks enam kui sada inimest. Päästeliidu juhi Piia Kallase sõnul ajendasid üksust looma üha sagenevad loodusõnnetused ja sõjalise ohu suurenemine. "Juriidiliselt on riigi ülesanne täna osaleda päästesündmustel, kuni inimelud enam ohus pole. Pärast esmatasandi päästetöö lõppemist võtab olukorra lahendamise üle kohalik omavalitsus, kellel puudub sageli ressurss ja koolitatud inimjõud, et hädasolijaid piisavalt efektiivselt ja kiiresti abistada," rääkis Kallas.

Praeguseks on üksus osalenud päästetööl Jõelähtme vallas Lool, kuhu rajati veetõkked, et takistada Pirita jõe üleujutusvee jõudmine elumajadesse. "Samuti olime eelmise aasta lõpus valmis reageerima lääneranniku üleujutusele ning selle aasta algul alarmeerisime suurema isikkoosseisu ilmast räsitud elektriliinide puhastamiseks," lisas Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles