Rakvere taaskasutuspoodide majanduslik seis varieerub

Anette Mai Samolberg
Copy
Alessandra Moetäika juhataja Veronika Võrno riidebokse korrastamas.
Alessandra Moetäika juhataja Veronika Võrno riidebokse korrastamas. Foto: 2 x Ain Liiva

See, et firmadel on raske aeg, pole kellelegi uudiseks. Paljud ettevõtted koondavad töötajaid ja kärbivad, kust vähegi võimalik, et tegevust täiesti lõpetama ei peaks. Võiks arvata, et ainukesed, kellel äri õitseb, on odavamate hindadega poed, näiteks need, mis saadavad esemeid uuele ringile.

Reaalsus on paraku vastupidine ning paljud väiksemad kauplused on kas juba uksed sulgenud või plaanivad seda teha. Õnneks leidub neidki, kelleni rasked ajad veel jõudnud pole.

Rakveres aadressil Laada 14 asuv taaskasutuskauplus Maara on tegutsenud juba kümme aastat. «Nii rasket aega, kui praegu on, ei ole selle kümne aasta jooksul kunagi olnud,» ütleb poe omanik Kaire Keskmäe. Aasta alguses on müügi vähenemine tavapärane ja esimesed paar kuud ongi kõige raskemad. «Selle aasta jaanuarikuu oli ikka väga vaikne. Vaiksem kui muidu olnud on, aga see võis ka ilmast tingitud olla. Teed olid libedad ja ega siis keegi välja väga minna ei taha. Kui oli ilusam ilm, siis oli inimesi ka kohe rohkem,» räägib Keskmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles