Nädala kaja: kaka ja kevad

Kevin Volter
Copy
Kevin Volter, ajakirjanik.
Kevin Volter, ajakirjanik. Foto: Ain Liiva

Talv, kas sa hakkad oma otsi juba kokku tõmbama ka? Seda küsisin veidi aega tagasi, kui hommikul temperatuuri mõõteseade 26 külmakraadi näitas. Tundub, et küsimus oli asjakohane, sest käesolev nädal on kostitanud meid mõnusalt nulli ringis kraadidega.

See aga tähendab, et lumi sulab, jää alt välja sulavad asfaldiaugud muutuvad tillukesteks basseinideks ning läga ja sopp võtavad võimust. Vaadates, mis olukorras meie tänavad juba praegu on, ning kuuldes, kui keeruline rahaline seis on omavalitsustel, tasub vist edaspidi investeerida hobuse või eesli soetamisse.

Aga kevade märke on veelgi. Mitu kuud on loomaomanikud oma koerakese väljaheited saanud rõõmsalt jätta hangede vahele laagerduma. Ja õige ka, miiniväli tulebki luua sedaviisi, et see vaenlase silmale märkamatuks jääks. Tõsi, tegu on leebemate miiniväljadega kui näiteks Ukrainas, aga muruplatsi katvad s-hunnikud ei paku teps mitte meeldivat vaatepilti. Ja kui niisugune kleepuv haisupomm saapatalla alla jääb, on samuti üsna vastik olla. Oleks rohkem aega, võtaks mõnele sellisele bioreostajale sappa ja laseks ise ühe mahlase julga tema murule või porimatile ja vaataks, mis tunne tal siis on. Hoolimatus, hoolimatus, hoolimatus ...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles