Noorkotkad püüdsid tuntud juutuuberi õpetusel kala

Kevin Volter
Copy
Hoolimata sellest, et jääpuur oli pikem kui mõni poiss, saadi aukude tegemisega hakkama.
Hoolimata sellest, et jääpuur oli pikem kui mõni poiss, saadi aukude tegemisega hakkama. Foto: Erakogu

Tapal pea üheksa kuud tagasi uue hingamise saanud Kaitseliidu noorkotkaste Viru maleva Tapa rühm Noored Kaarnad toimetas hiljuti Rava järvel. Omandati ellujäämisoskusi, püüti kala ja kõigest sellest valmis video tuntud Eesti loodusemehe Alvar Sõmeri YouTube'i kanalil Perega Looduses.

Noorkotkastel on põnev elu. Väljaõpe, mis annab vajalikke teadmisi kogu eluks, käib pidevalt. Kaarnate väljaõppenädalavahetuse plaanis oli omandada ellujäämisoskusi ja püüda talvistes tingimustes ka kala.

"Nii noored kui ka vanemad kalapüügihuvilised õppisid talvistes tingimustes kõigepealt laagrit püstitama, sealhulgas telki paigaldama, mitmel viisil tuld tegema, samuti tutvuti erinevate kalapüügiviisidega," rääkis laagri korraldaja Ahti Valdmets. "Juba ainuüksi jäässe augu puurimine oli keeruline, sest puur ise oli pikem kui mõnel kalamehel pikkust. Kuid see noori mehepoegi ei takistanud ja üle 30 augu sai järvejääle edukalt puuritud. Kalaõnne prooviti seekord sikuti abil nii landi kui söödaga. Rava järves peaks teadaolevalt olema särge, ahvenat, kokre, linaskit, haugi, kuid paraku seekord nad noorte sikutikonksu otsa end ei haakinud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles