Simulatsiooniõppus Terav Ora toimus esimest korda kolmes kohas korraga

Merly Raudla
Copy
Kirde maakaitseringkonna simulatsiooniõppus Terav Ora toimus esimest korda kolmes kohas korrga.
Kirde maakaitseringkonna simulatsiooniõppus Terav Ora toimus esimest korda kolmes kohas korrga. Foto: Indrek Jurtšenko

16.–19. veebruaril Kaitseliidu Alutaguse malevas toimunud kirde maakaitseringkonna (KiMKR) simulatsiooniõppus Terav Ora on kirde maakaitseringkonna staapide ja allüksuste väljaõppetsükli oluline osa.

"Terav Ora 24" oli simulatsiooniõpe, kus taktikaliselt mängiti läbi õppuse "Decisive Lancer 23" käsus ettenähtud ülesandeid.

"Tegemist on olulise õppusega, mis aitab meie ringkonnal paremini sidustada malevate staapide, partnerorganisatsioonide ja tänavu ka esmakordselt õppusest osavõtvate ussisõdalaste omavahelist koostööd," ütles KiMKR-i ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu. Sellistel õppustel on tema sõnul oluline tähelepanelikkus, hea meeskonnatöö ja kiire reageerimine. "Info ja käsklused peavad liikuma mitte ainult kiirelt, vaid oluline on ka sellele eelnev arusaam ülesandest, infoallikate täpsustamine ja sisu analüüs, järelduste tegemine, otsustamine ning hea ja vahetu omavaheline suhtlemine. Õppusel harjutame koos oma partneritega laiapindset koostööd, et olla paremini valmis erinevateks olukordadeks, sealhulgas suuremateks õppusteks, mis toimuvad välitingimustes," rääkis Ainsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles