Tamsalus üritatakse Tapa valla haridusreformiga kübaratrikki

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Kaotaja või võitja? Ehkki Aivi Musta juhitav Tamsalu gümnaasium muutub reformiga põhikooliks, võimaldab juriidiline nüanss seal gümnasiste koolitada ka tulevikus.
Kaotaja või võitja? Ehkki Aivi Musta juhitav Tamsalu gümnaasium muutub reformiga põhikooliks, võimaldab juriidiline nüanss seal gümnasiste koolitada ka tulevikus. Foto: Andres Tohver

Praegu õpib Tapa gümnaasiumis 699, Tamsalu gümnaasiumis 333, 9-klassilises Lehtse koolis 55 ja 9-klassilises Jäneda koolis 46 õpilast. Kõik need õppeasutused on Tapa valla hallata.

Ehkki nime poolest gümnaasiumid, on Tamsalu gümnaasiumi 10.–12. klassi õpilasi vaid 55, Tapa gümnaasiumis kõigest 54. Haridus- ja teadusministeeriumi selge nõudmine on, et gümnaasiumis peab olema vähemalt 100 õpilast, kes õpivad 10.–12. klassis.

Tamsalu koolimajas esmaspäeva õhtul peetud arutelul, mis toimus pisut enne samalaadset arupidamist Tapa gümnaasiumis, selgitas üks haridusreformi eestvedajatest lapsevanem Kai Puhasmets, et Tapa valla gümnaasium hakkaks tegutsema kahes tegevuskohas, nii Tapal kui ka Tamsalus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles