Volikogu võttis vastu Haljala valla eelarve

Merly Raudla
Copy
Haljala vald.
Haljala vald. Foto: Meelis Meilbaum

Tänasel Haljala vallavolikogu istungil võttis vallavolikogu vastu valla 2024. aasta eelarve. Põhitegevuse tuludeks on kavandatud 8 189 651 ja põhitegevuse kuludeks 7 856 276 eurot.

Haljala vallavanema Anti Puusepa sõnul on käesoleva aasta eelarve konservatiivne ja arvestab valla muutunud finantsolukorraga. "Oleme valusalt pihta saanud tänase majandusolukorra mõjudega ning riigi poolt tehtud otsustega, mis puudutavad näiteks omavalitsuste tulubaasi või järjest lisanduvaid kohustusi, millele piisavas mahus katteallikaid ei tagata," selgitas vallavanem ning lisas, et samuti on tulnud eelmisel aastal ellu viia mahukaid kärpeplaane, mille eesmärk pole olnud valla kulubaasi otseselt vähendada, vaid pidurdada kulude suurt kasvu.

Haljala valla finantsseis on keeruline tulenevalt eelnevate aastate kriisidest, mis kergitasid oluliselt kaupade ja teenuste hindu ning mistõttu kallines ka Haljala kooli- ja spordihoonega seotud suurinvesteeringu elluviimine ligi 1,8 miljoni euro võrra. Suurt mõju valla finantsseisule avaldab ka euribori tõus. Samas olid paljud teenused seni elanikele tasuta kättesaadavad. 2023. aastast on mitmele teenusele kehtestatud tasu ja on eri valdkondades otsitud kokkuhoiuvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles