Soe käepigistus koduse kirikindaga

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Näituse «Käepigistus kirikindaga» koostajad Ülle Kalvik (vasakul) ja Marju Saluste otsisid välja oma pere armsad ja looga kindad.
Näituse «Käepigistus kirikindaga» koostajad Ülle Kalvik (vasakul) ja Marju Saluste otsisid välja oma pere armsad ja looga kindad. Foto: Marianne Loorents

Elame põlvest põlve tarkusega, et Eestimaa käredas talves soojendavad käsi ja südant kõige paremini lambavillased kauni mustriga kindad, mis kalli inimese kootud. Kudujate Koopiaklubi üleskutsest kanda 24. veebruaril ehtsaid Eesti kindaid võrsus Lääne-Virumaa keskraamatukogus kindanäitus «Käepigistus kirikindaga».

Raamatukogurahva, nende emade, vanaemade ja laste kootud käpikuid ja sõrmikuid kogunes mitukümmend paari. Vitriinijagu kindaid kudusid Eesti riigi sünnipäevale pühendatud näitusele Rohuaia lasteaia nobenäpud. «Juhtus nii, et üks lasteaiaõpetaja tuli ja küsis kindaraamatut. Meie küsisime, et mis ta teeb sellega. Tema ütles, et hakkavad kindaid kuduma. Küsisime, kas nad tooksid oma kindad ka meile näidata. Ja nad tõidki,» meenutas Marju Saluste, kuidas näituse otsad nagu iseenesest kokku jooksid.

Näitus "Käepigistus kirikindaga" toob Lääne-Virumaa keskraamatukogus vaatajate ette kaunite mustritega soojad kindad.
Näitus "Käepigistus kirikindaga" toob Lääne-Virumaa keskraamatukogus vaatajate ette kaunite mustritega soojad kindad. Foto: Marianne Loorents
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles