Parimad maakondlikud spordikajastajad töötavad Virumaa Teatajas

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Parimad! Ain Liiva ja Aivar Ojaperv.
Parimad! Ain Liiva ja Aivar Ojaperv. Foto: Virumaa Teataja

Eesti Spordiajakirjanike Seltsi korraldatud 2023. aasta spordiajakirjanduse parimate tööde konkursil noppisid auhindu Virumaa Teataja ajakirjanikud Aivar Ojaperv ja Kevin Volter ning fotograaf Ain Liiva.

Parimaks maakondlikuks looks tunnistati Aivar Ojaperve ja Ain Liiva ühistöö "Rakvere staadioni rekordite peres leidub nii "habemikke" kui ka maailma tippklassi" ning kolmanda koha pälvisid Kevin Volter ja Aivar Ojaperv looga "Vallavanemat häirinud pealkirja järel lõppes Kadrina Karude ja tantsutüdrukute koostöö".

Konkursile laekus üle 150 töö üheksas kategoorias. Töid hindas žürii koosseisus Kristi Kirsberg (esimees), Rasmus Kagge, Holger Roonemaa, Brit Laak (TÜ), Neeme Korv ja Allar Raja.

"Mulle tundub, et spordiajakirjanikud on üha rohkem asunud kajastama otseselt võistluste ja selle ümber käiva kõrval ka spordimaailma pahupoolt ja probleeme. Sellel aastal paistsid tugevad probleemlood selgelt silma," kommenteeris Roonemaa. "Mul on sellise trendi üle väga hea meel, aga julgustaksin toimetusi panustama veel rohkem uurivasse spordiajakirjandusse ning spordireportereid vastavaid võimalusi oma toimetusejuhtidelt nõudma. Me näeme teiste riikide – näiteks Rootsi ja Norra – põhjal, et sellised artiklid on äärmiselt mõjukad," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles