Oleg Gross: "Kui kõrghoone otsustajatele ei sobi, siis arendust ei tule" (10)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Oleg Gross.
Oleg Gross. Foto: Marko Saarm

Punase telliskivimaja plaanitavast lammutamisest alguse saanud vastuseis OG Elektra ärikeskuse rajamisele Rakvere südalinna sai lõppeval nädalal järgmise käigu – Eesti Arhitektide Liit tuli välja eksperdiarvamusega, milles tehakse arenduse kohta kõvasti kriitikat. Arvamus ei sündinud mitte arhitektide omal initsiatiivil, vaid selle tellis Rakvere linnavolikogu sotsiaaldemokraadist liige Laila Talunik.

OG Elektra omanik Oleg Gross tunnistas, et ärikeskuse arendamise vastu alanud rünnak on teda vaimselt muserdanud ja vägisi ei kavatse ta niigi riskantset investeeringut teha. "Kui see projekt ei sünni, siis ma ärimehena olen tegelikult võidus," lausus ta. "Selle 50 miljoniga saaksin ma oma kauplusi mujal Eestis arendada ja investeeringu palju kindlamalt ning kiiremini tagasi teenida. Mul on käik juba korralikult maas. Tuleb mis tuleb – kas lähen võiduka lõpuni või tõmmatakse pidurit, minul isiklikult väga suurt vahet pole. Juba tehtud kulutused ma muidugi kaotan, aga äris tuleb ka selliseid asju ette.

Rakvere linnavolikogu algatas teie soovil Rakvere ärikeskuse detailplaneeringu 2022. aasta talvel ja võttis vastu 2023. aasta septembris. Enam kui poolteist aastat oli aega teemat menetleda, dokumente uurida ja nõnda edasi. Kas keegi volikogust või linnavalitsusest pöördus selle aja jooksul teie poole mõne etteheite või sooviga midagi planeeringus muuta?

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles