Lasteaedade liitmise protsess tekitas paljudes linnavolinikes meelehärmi

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee lasteaedade liitmise tagamaadest rääkimas.
Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee lasteaedade liitmise tagamaadest rääkimas. Foto: Siim Mihailov

Kolmapäevasel linnavolikogu istungil pühendati Rakvere lasteaedade ühendamise päevakorrapunktile pea tunnike. Nimelt väljendasid linnavolikogu liikmed Eino Vaher, Andres Jaadla, Anne Nõgu, Marti Kuusik, Liivika Toming ja Laila Talunik oma nördimust, et lasteaedade ühendamine toimub kiirustades ja järsult.

"Asutuste liitmine pole harukordne, kuid mis on selle eesmärk? Tavaliselt arutatakse probleemipüstitust haridusjuhtidega, et mis võiks olla lahendused. Siis tullakse ettepanekutega volikokku, mille järel kuulutatakse välja konkurss. Uuel inimesel on oma visioon ja ta hakkab seda ellu viima. Viimases hariduskomisjonis oli jutuks, et seda visiooni hakatakse alles looma. Minu ettepanek on alustada õigest järjekorrast ja momendil ettepanek tagasi lükata," rääkis Talunik

Linnavolinik Heli Kirsi leidis seevastu, et haridusasutuse juhid pole igavesed, ja kui tahetakse esile kutsuda muutusi, siis tuleb ka struktuure muuta. "Nagu ma organisatsioonikäitumisest aru saan, siis tulemuseks on uus hingamine. See on valus, aga peale seda on palju võite," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles