Tuntud Soome vaimustas tundmatul moel

, Kadrina keskkooli õpetaja
Copy
Olime just kuulsa Helsingi raudteejaama ees jõudnud pilti teha, kui selgus, et raudteelaste streigi tõttu peame Hämeenlinna hoopis bussiga sõitma.
Olime just kuulsa Helsingi raudteejaama ees jõudnud pilti teha, kui selgus, et raudteelaste streigi tõttu peame Hämeenlinna hoopis bussiga sõitma. Foto: Erakogu

Kas teate, millal ja miks soomlased hüüavad "Torille!" … ja lähevadki sinna? Kas teate, et popstaari Käärijät kutsutakse Soomes hoopis Kärtsäri? See on vaid pisku uuest teadmisest, mida kolm Kadrina keskkooli õpilast ning kaks õpetajat Soomes Janakkala lukio's ehk gümnaasiumis nelja päeva jooksul omandasid.

Hämeenlinna lähedal Janakkalas uudistati Soomet ja sealset haridussüsteemi – pärast kolmeaastast pausi on Kadrina keskkooli õpilastel ja õpetajatel jälle hea võimalus rahvusvaheliseks koostööks.

Alustasime Erasmus+ projektiga, millel pealkirjaks "Keel ja pärand – Euroopa alusväärtused". Selle käigus saavad nelja riigi koolielu ja kultuurpärandiga tutvuda nii Kadrina keeleõpetajad kui ka humanitaar-sotsiaalsuuna õpilased, kellele see projekt esmajoones mõeldud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles