Tapa valla haridusreformiga kaasneb rohkem küsimusi kui vastuseid

Merly Raudla
Copy
Tapa Nooruse tänava koolimaja kolmas korrus karjub remondi järele.
Tapa Nooruse tänava koolimaja kolmas korrus karjub remondi järele. Foto: Gunnar Rosenberg

Tapa valla haridusreform näeb ette, et Jäneda ja Lehtse kooli kolmas kooliaste läheb kinni ning 7.– 9. klassi lapsed hakkavad käima Tapal koolis. Jäneda ja Lehtse kooli hoolekogu esindajad vaatasid Tapal Nooruse tänava koolimaja üle ning ei jäänud nähtuga sugugi rahule.

Jäneda kooli hoolekogu liige Atse Pääro rääkis, et pilt, mis Tapa Nooruse tänava koolimajas avanes, talle ei meeldinud. "Ruumid olid väikesed ja osad ruumid on remontimata," võttis Pääro koolimajaga tutvumise lühidalt kokku. "Noh, Vene ajast. Minu jaoks oli hämmastav kehalise kasvatuse saal, kus oli ainult üks ventilatsioonitoruke ja hästi umbne. Ja kunstiklass, käsitöö- ja kodunduse ning tööõpetuse klass olid samuti väikesed ning asusid keldrikorrusel," tõi Jäneda kooli hoolekogu liige esile.

Kui Tapa vallavolikogu võtaks eelnõu märtsis vastu, ootaks Jäneda ja Lehtse kolmanda kooliastme lapsi hulga viletsamad tingimused, kui neil on praegu. Jäneda kool asub renoveeritud majas ning Lehtse lapsed saavad tarkust taga ajada praegu täitsa uues koolimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles