Remondivõlg ja kummaline talv muutsid Rakvere tänavad eriti auklikuks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Löökauke, mida on juba ka täidetud, on Rakveres tänavu eriti palju. Hullus seisus on näiteks Kastani puiestee, aga see läheb nagunii põhjalikule ümberehitusele.
Löökauke, mida on juba ka täidetud, on Rakveres tänavu eriti palju. Hullus seisus on näiteks Kastani puiestee, aga see läheb nagunii põhjalikule ümberehitusele. Foto: Ain Liiva

Rakvere abilinnapea Kert Karus ütles, et mulje, nagu oleksid Rakvere linnatänavad tänavu lume sulamise järel eriti auklikud, pole ekslik. "Linnavalitsuse teedeinsener, kes on ametis olnud vist juba üle 30 aasta, ütles sama: tema pole sellist olukorda kogenud, et ühe talvega teed nii palju lagunevad."

Samas ei taha ei Kert Karus ega ka riigiteede eest vastutava transpordiameti ida teehoiu osakonna juhataja Anti Palmi kogu süüd ilma ja talve kaela ajada, vaid ütlevad kui ühest suust – põhjus on remondi- ja renoveerimisvõlas, aastate eest tegemata jäetud töös.

Karus lausus, et tänavu saab Rakvere linn kulutada tänavate uuendamisele kolm miljonit eurot, aga ainuüksi hädapärase remondi jaoks oleks vaja veel vähemalt kolm miljonit. "Seda siis lisaks avariiremondile, millega olema juba alustanud," täpsustas ta. "Jälgime koos teedeinseneriga pidevalt tänavate olukorda, sõna otseses mõttes teostame auguluuret, ja püüame operatiivselt tegutseda. Suuremad augud on juba freespuru või killustikupuruga täidetud, kuid see on avariiremont. Põhjalikumalt saab auke lappida siis, kui ilmad soojemaks lähevad," rääkis abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles