Viru-Jaagupi lastel pole aega nina ekraanis istuda, noortetoas on tegevust igaks päevaks

Anette Mai Samolberg
Copy
27. ja 28. oktoobril toimus Viru-Jaagupi noortekeskuses «Kõhe noorteka öö», kus noortel oli võimalus keskusesse ööseks jääda.
27. ja 28. oktoobril toimus Viru-Jaagupi noortekeskuses «Kõhe noorteka öö», kus noortel oli võimalus keskusesse ööseks jääda. Foto: Valentin Kurka

Tihti kardetakse, et lapsed veedavad koolivaheaja ekraani taga. Viru-Jaagupis saab aga koolivaheaja veeta noortetoas.

Sel nädalal on vaheaeg, mis tähendab, et lastel on tavapärasest rohkem priiust. Noortetuba on just sobiv koht, kus sõpradega kokku saada ja koos midagi toredat ette võtta. Viru-Jaagupi noortetuba on õpilaste vaba nädala väga tihedalt ära sisustanud ning iga päev toimub midagi vahvat. Kolmapäeval vastu neljapäeva peetakse seal näiteks «Põrgupidu».

««Põrgupidu» on meil selline üritus, kus lapsed tulevad noortekasse ja võtavad kodust oma arvutid kaasa. Mängivad seal kõik koos oma lemmikmänge ning jäävad ööseks sinna,» rääkis Viru-Jaagupi noortetoa juhataja Valentin Kurka. Ööbimine on tasuline ja hind sõltub ainult sellest, mida lapsed süüa tahavad.

«Küsin nende käest, mis neile meeldiks. Ostan vajalikud toiduained ning kõik koos kokkame köögis,» sõnas Kurka. Noortele endale ööbimised väga meeldivad ning tihtipeale nõutakse üks öö veel lisakski. Ööbitakse diivanite ja madratsite peal, kuid on ka juhtunud, et uni võtab võimust tooli peal istuja üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles