Fotod Uus põlvkond "matkajaid" lagastab süüdimatult Kollassaare talu (2)

Kevin Volter
Copy

Vabatahtlike toel elus hoitav Kollassaare matkakodu on sattunud hoolimatute inimeste lagastamise laviini alla. "See, mida möödunud kümne aasta jooksul tehti korra, on nüüd viimased aastad toimunud igakuiselt," sõnas MTÜ Estlander koolitusjuht ja Kollassaare talu peremees Erki Vaikre nördinult.

Iidne elupaik soosaarel Lääne-Virumaa ja Järvamaa piiril on muu hulgas andnud ainest Tammsaare romaanile "Tõde ja õigus". See töö, mida vabatahtlikud teinud on, et teelolijale pakkuda tasuta ulualust ja säilitada ehe sajandivanune pelgupaik, nullitakse aga hetkega.

"Ämbrid, kausid ja kannud katki jäätunud, pesukraam lumes laiali, tekke on jäätunud pinkidel kasutatud, õuepliit laiali lõhutud, toidukast lahti, prügi ja taara laiali, siin-seal vedeleb rõivaid, potid-pannid pesemata ja ripakil, ahjupuid lõkkesse veetud, ehitusmaterjal staablist välja kistud, vedeleb õuel ja lõkkes põlenuna, maja põrandad porised ja mustad, tekid-madratsid sassis ja laiali, hiirte näritud toit vedelemas ja palju muud," kirjeldas Erki Vaikre vaatepilti, mis talle avanes. Lisaks on keegi "spetsialist" ka keset vana palkmaja tuba proovinud lõket teha. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles