Liikumisharrastuse kompetentsikeskus kutsub omavalitsusi üles liigutama

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Liikumisharrastus.
Liikumisharrastus. Foto: Arvet Mägi

Liikumisharrastuse kompetentsikeskuse juht Alo Lõoke räägib, et eelmisel aastal tellitud Eesti elanike liikumisaktiivsuse uuringu kohaselt liigub enamik Eesti elanikest vähem, kui tervise hoidmiseks ja tugevdamiseks on vajalik. Tervena elatud aastate arv ei kasva juba viimased 10 aastat ja keskmine eestlane veedab ligi 20 aastat elust terviseprobleemide küüsis.

Probleem, et vähe liigutakse, ei ole uus ning sellele on otsitud lahendusi juba aastaid. Riigi tasemel valmis 2023. aastal kultuuri-, sotsiaal- ning haridus- ja teadusministeeriumi koostöös tegevuskava, mis aitab muuta liikumisharjumuste parandamise võimalikult paljude osaks ning keskendub elanike kehalise aktiivsuse tõstmisele.

Kohaliku omavalitsuse vaates väljendub elanike heaolu ja tervis otseselt maksutulu laekumises. Tööl efektiivne on see inimene, kes on vaimselt ja füüsiliselt terve ning kellel on võimalus ennast tervena hoida. Tänased lapsed on homsed täiskasvanud maksumaksjad ja tänased täiskasvanud maksumaksjad on homsed eakad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles