Lapsed panid uksetehase töö tunniks ajaks seisma

Merly Raudla
Copy
Kõik oma vanemate töökohta uudistama tulnud lapsed said selga kollase helkurvesti.
Kõik oma vanemate töökohta uudistama tulnud lapsed said selga kollase helkurvesti. Foto: Margus Kalda

Möödunud nädalal võttis uksetootja JELD-WEN Eesti AS Rakveres esimest korda osa algatusest "Tööle kaasa!" ning üle 30 lapse käis oma vanema töökohaga tutvumas. Turvalisuse huvides pandi tehases tootmine tunniks ajaks täitsa seisma.

JELD-WEN Eesti AS-i personalipartner Merit Vain rääkis, et pärast põhjalikku ringkäiku tehases mõtlevat üks laps nüüd juutuuberi elukutse kõrval ka JELD-WEN-is töötamise peale. Võimsate masinate uudistamine ja tehases jalutamine, kollased vestid üll, olid lihtsalt nii sügava mulje jätnud. "Meie "Tööle kaasa!" üritusest võttis osa üle 30 lapse vanuses 3–16 eluaastat. Ürituse ruum oli varustatud kõrrejookide, kommide ja küpsistega, ja kuna see oli ka esmane tähtsündmus meile, ei puudunud laualt ka tort," kirjeldas Vain erilist tööpäeva. "Tutvustasime ettevõtet, näitasime erinevaid materjale, mida nendest valmistatakse, kuidas neid kokku pannakse. Ühtlasi rääkisime tööohutusest, rõivastasime lapsed kõrgnähtavatesse vestidesse, mis on meie territooriumi ohutusnõue kõikidele inimestele olenemata, kas tegemist on töötajaga või külalisega," jätkas Vain ning lisas, et lastega oli külastatud osakonda Komponent2 tootmisüksuse kõige uuemas ehitises. Seal asuvad pressid, höövlid, stäkkerid, praagisaed, liiguvad virnastajad ja tõstukid. Visiidi ajaks oli tootmistegevus tunnikeseks seisma pandud, kuid ohutu keskkonna huvides olid töötajad siiski tööpiirkondades olnud. Seadmed olid olnud välja lülitatud, juhuks kui mõni laps siiski asja lähemalt uurima oleks läinud. Osakonna tootmisjuht Margus Kalda oli selgitanud ringkäigul lastele, millised on tööajad, kuidas tööaega arvestatakse, mida sealsete seadmetega toodetakse, ning oli rääkinud iga töötaja olulisest panusest meeskonnatöös. "Nagu on kaitseväes tavaks öelda: "Iga okas loeb." Nii ka meil," oli öelnud ettevõtmise "Tööle kaasa!" JELD-WEN-i toonud Kalda.

Peale ringkäiku oli meeleolu Vainu sõnul olnud rõõmus ja veidi ülemeelik ning lapsed olid asunud joonistama, mida nad olid tähele pannud ja näinud. "Olime hämmingus, kui laste joonistusi nägime. Seal oli niivõrd palju detaile, mida laps oli suutnud selle tuuri jooksul märgata," rääkis Vain.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles