Lääne-Virumaa noortekogu otsustas end laiali saata

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaa noortekogu liikmed septembris 2022: vasakult paremale Marten Leppik, Kärt Liiva, Kaisa Kastemäe, Helina Reinol, Eliis Mätas, Birgit Kristmann ja Romet Matsiselts. 
Lääne-Virumaa noortekogu liikmed septembris 2022: vasakult paremale Marten Leppik, Kärt Liiva, Kaisa Kastemäe, Helina Reinol, Eliis Mätas, Birgit Kristmann ja Romet Matsiselts. Foto: Erakogu

Neljapäeval saatis Lääne-Virumaa noortekogu laiali pressiteate iseenda laialisaatmise kohta. Kui noorte esindaja näeb hääbumise põhjust noorte ülikooli minekus ja koroonapandeemias, siis omavalitsuste liidu juhatuse esimees ütleb, et noored ei suutnud millegagi silma paista.

"Vastab tõele," ütles noortekogu juhatusse kuuluv Romet Matsiselts küsimuse peale organisatsiooni laialisaatmise kohta. Hingusele nimeva noortekogu juhatusse kuuluvad veel Helina Reinol ja Birgit Kristmann. Lihtliige on Kaisa Kastemäe. Ja ongi kõik. Rohkem kui neli liiget noortekogul praegu ei ole. 

Algus oli aga paljutõotav. Lääne-Virumaa noortekogu moodustati 2006. aastal. See tegutses esmalt Lääne-Viru maavalitsuse juures, nõustas Matsiseltsi sõnul maavalitsust noorte küsimustes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles