Alutaguse suusamaraton toimub korraldajate sõnul pühapäeval igal juhul

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
2022. aastal võitis Alutaguse maratoni Tatjana Mannima. Temast suutsid toona kiiremad olla vaid 14 meest.
2022. aastal võitis Alutaguse maratoni Tatjana Mannima. Temast suutsid toona kiiremad olla vaid 14 meest. Foto: Matti Kamara

Soojapoolsete ilmade kiuste on korraldajad 25.Tamsalu-Neeruti maratoni raja korralikult ette valmistanud ning ootavad pühapäeval Estoloppeti viiendale etapile kõiki peresid. 

Maratoni peakorraldaja Vahur Leemets ütles suusatamisolud on Alutagusel momendil head. "Kuna tegu on põhiradadega, mida on alates talve algusest regulaarselt hooldatud, siis all on tugev jääkiht, mis hoiab lume hästi kinni. Oleme tiimiga teinud 40 tundi tööd selle nimel, et ära korjata oksapuru ning tuua juurde lund lõikudele, mis seda vajasid. Alutagusel on visuaalselt hinnates rajaseisukord mõnevõrra parem võrreldes möödunud nädalavahetusel toimunud Kõrvemaa maratoniga."

Kuna üks ring on 11 kilomeetrit pikk ja põhidistants sõidetakse kolmel ringil, siis paneb korraldaja südamele, et kõik sõitjad üksteisega arvestaksid. Kitsamad kohad on umbes nelja meetri laiused, samas kui põhiosa ulatub 6–8 meetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles