Diviisi suurtükiväepataljon katsetas uut kaudtule laskemoona

Copy
Suurtükiväepataljoni laskmised Soodlas.
Suurtükiväepataljoni laskmised Soodlas. Foto: Eesti Kaitsevägi

Diviisi suurtükiväepataljon katsetas sel nädalal uut kaudtule laskemoona, mille abil saab hävitada nii liikuvaid kui ka kindlustatud sihtmärke senisest kaugemal ja täpsemalt, teatas kaitseväe peastaap. 

"Eesti kaitseväe suurtükiväe tänast arengut iseloomustab deviis citius, fortius, longius – suurema kiiruse, tulejõu ja laskekauguse suunas," ütles diviisi suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Allan Raidma. "Tegevväelaste tasemel teadmised, hoitud relvasüsteemid ning täpne, õigeaegne ja hävitav tuli kogu lahinguvälja ulatuses on edu alus. Iga mürsk peab lahinguväljal end ära tasuma. Vajaduse tekkel oleme valmis enda relvasüsteemid kurjaks ajama ja hangitud moon loob meile kõigeks järgnevaks vägagi head eeldused."

Uus 155-millimeetrine kildfugassmürsk pärineb Saksamaa tootjalt Rheinmetall ja on mõeldud kuni 40 kilomeetri kaugusel olevate jalaväe ja keskmiselt soomustatud sihtmärkide vastu võitlemiseks. Kuni 70-kilomeetrise laskekaugusega täppismürsu Vulcano eesmärk on vastase keskmiselt soomustatud punktsihtmärkide hävitamine. Seda moona saab kasutada nii statsionaarsete kui ka liikuvate sihtmärkide jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles