Palgasoov

Erki Vaikre
, looduskoolitaja
Copy
Erki Vaikre.
Erki Vaikre. Foto: Erakogu

Kes meist poleks mingil eluhetkel tööpakkumisi vaadanud? No mõni üksik pole. On kohe riigikokku pääsenud. Aga minusugused tavainimesed puutuvad nendega ju vahel ikka kokku. Nõnda juhtus, et elutee on viinud mind taas muutuste rajale, nagu luuletaja ütleks, ja vaatasin üle paari aastakümne tööpakkumisi.

Tööpakkumisi on meeletult palju ja väga erinevaid. Aga üldjoontes on need ju oma olemuselt siiski kõik üsna ühtmoodi, sest neis otsitakse täna tegemata tööle võimalikku tegijat ning püütakse selle eesmärgi nimel tööisanda, tööpaiga, töökaaslaste ja töörügamisega kaasnev ahvatlevaks kirjutada. Esiteks. Teiseks antakse enamasti ka täiuslik ülevaade tingimusist, millele töörügaja vastama peab. Kolmandaks vaalaks on selle veel tegemata töö tasustamine. Ja siit algabki suur lõhenemine.

Mis on tööotsijale tööpakkumise juures esmatähtis? Kas kaasaegne töökeskkond või karjäärivõimalus või suurepärane kollektiiv või vaba aja veetmise võimalused või tervislike eluviiside soosimine või isiksuse arengu toetamine või firmaüritused või mis tahes samas vaimus? Või siiski pigem töötasu? Nojah, enamikule siiski tasu töö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles