Pensionärist juristi süüdistatakse petuskeemi kasutamises (1)

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kohtualune Jaan Nurk (paremal) Rakvere kohtumaja saalis koos oma kaitsja Ahto Sirendiga.
Kohtualune Jaan Nurk (paremal) Rakvere kohtumaja saalis koos oma kaitsja Ahto Sirendiga. Foto: Siim Mihailov

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas alustati 19. veebruaril Jaan Nurga ja tema ettevõtte Jaan Nurk Tõde OÜ üle kohtupidamist. Süüdistuse kohaselt kuuluvad süütegude hulka omastamine, kelmus ja karistuse kandmisest kõrvale hoidmine. Teada on 16 kannatanut, kuid ringkonnaprokuröri sõnul võib neid olla veelgi enam.

Kannatanute tunnistuste põhjal võib öelda, et Jaan Nurga üks väidetavalt punutud skeemidest nägi välja selline: Nurk rääkis, et teda ootab ees suur pärandus Rootsist või mõnest muust riigist, aga paraku pole tal piisavalt vaba raha, et menetlustoimingud lõpuni viia, ja seetõttu oleks suureks abiks laen. Väidetavalt kinnitas Nurk, et asjaajamine läheb kiirelt ja laenatud summa saadakse kahekordselt tagasi. Heausksed inimesed olid valmis juristi aitama ja mõned nägid ka rahateenimise võimalust.

Üks kannatanutest, 57-aastane mees, tutvus Nurgaga juba 25 aastat tagasi, kui too vitamiinide ja mineraalainetega kaubitses. Kannatanu ei kuulnud süüdistatavast kümmekond aastat, enne kui nad juhuslikult Rakvere kesklinnas kokku põrkasid. Ilmselt tuli 2021. aasta paiku omavahelises jutus ka välja, et 57-aastane mees sai isalt päranduseks 35 000 eurot. Paraku on nüüdseks kõik tema kolm pangakontot tühjad ja õhku rippuma jäänud palju küsimusi. Kannatanu jaoks algasid rikastumisvõimalused – liiga head, et tõsi olla – 2022. aasta suvel, kui Nurk soovis väidetavalt kahte Prantsusmaal päranduseks saadud korterit realiseerida. Heauskselt hakkaski kannatanu süüdistatava kontole raha üle kandma – 355 annad ja 500 saad tagasi. Tagatipuks käis jutt ka 20 000 euro saamisest, sest Nurk olevat suuremeelne ja aitavat neid, kes abi vajavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles