Tamsalu laululava läheb maksma 380 000 eurot

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tamsalu laululava eskiis.
Tamsalu laululava eskiis. Foto: Allianss Arhitektid OÜ

Tapa vallavolikogus Eesti Keskerakonda esindava Üllar Neeme suur unistus on täitumas. Valla eelarvestrateegia näeb ette, et kolme aastaga eraldatakse Tamsalu vabaõhuürituste ala väljaarendamisse, mida tuntakse ka Tamsalu laululava projektina, ühtekokku 380 000 eurot.

Tants tulekahjus hävinud Tamsalu laululava taastamise ümber on käinud juba pikemat aega. 2015. aastal võitis Allianss Arhitektid Tamsalu 100 tamme pargi arhitektuurivõistluse. «Edasise projekteerimise käigus selgus, et vallal pole piisavalt rahalisi vahendeid kogu võistlustöö elluviimiseks, ning seetõttu jäi laululava esialgu välja ehitamata,» meenutas arhitekt Eve Komp, kes varem esindas Allianss Arhitekte, kuid praegu töötab Stuudio Punktiiris.

Park avati sellegipoolest 2018. aastal. Hiljem on sinna lisandunud rulapark ja mänguväljak. Kombi sõnul võttis Tapa vald paari aasta eest Stuudio Punktiiriga ühendust, et teha võistlustöös väljapakutuga võrreldes väiksem laululava ja ka asukohta muuta. «Uue lahenduse väljatöötamiseni me ei jõudnud, sest teema jäi valla poolt soiku,» rääkis Komp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles