Kiviõlis mõrva korda saatnud mees mõisteti süüdi

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Mõrva eest süüdi mõistetud Fjodor Kogutjuk ise kohtuotsuse väljakuulutamisele ei ilmunud. Talle määrati mõrva eest karistuseks 11-aastane vangistus.
Mõrva eest süüdi mõistetud Fjodor Kogutjuk ise kohtuotsuse väljakuulutamisele ei ilmunud. Talle määrati mõrva eest karistuseks 11-aastane vangistus. Foto: Siim Mihailov

Viru maakohtu Jõhvi kohtumajas tunnistati 7. märtsil mõrvas süüdi Fjodor Kogutjuk, kes oli tapnud 2022. aasta veebruaris Kiviõlis tüli käigus inimese. Kogutjuk ise otsuse väljakuulutamisele ei ilmunud ja kaitsja plaanib kohtuotsuse vaidlustada.

Peadpööritavate sündmuste alguseks võib lugeda seda, kui Kogutjuk tarvitas ligikaudu kuu vältel iga päev alkoholi ja sattus lõpuks deliiriumisse. 2022. aasta valentinipäeva öösel helistas ta häirekeskusesse ja kurtis, et vajab psühhiaatrilist abi, sest kuuleb toas võõra mehe hääli.

Mõni aeg hiljem tarvitas Kogutjuk taas alkoholi ja seda koos mitmeliikmelise seltskonnaga. Paraku tekkis armukadeduse pinnalt seltskonnas viibinud naisterahva ja tema elukaaslase vahel tüli, mille tunnistajaks oli ka Kogutjuk. Ühel hetkel tekkis aga konflikt Kogutjuki ja naisterahva elukaaslase vahel. Sel korral oli süüdistatul käes nuga, millega ta lõi kannatanut mitu korda rinna ja kaela piirkonda. Viimase hoobi andis Kogutjuk sootuks silma, jättes noa välja tõmbamata. Ekspertiisi kohaselt põhjustas kannatanu surma just viimane löök.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles