Laekvere apteekril täitus oma ametis pool sajandit

Merly Raudla
Copy
Aune-Liis Eljas Laekvere apteegis.
Aune-Liis Eljas Laekvere apteegis. Foto: Ain Liiva

1. märtsil 1974. aastal tervitas Aune-Liis Eljast tema esimene töökoht Laekveres – hämar ja trööstitu apteegimaja ning tõrjuv ja tõre pensionile minev eelkäija. Kuu algul täitus tal apteekriametis juba 50 aastat.

Elupõline apteeker rääkis, et unustas ise tähtsa päeva täitsa ära ning see meenus alles mitu päeva hiljem, kui sõbranna apteegis juttu puhus. Selle aukartustäratava tärmini täitumist oma esimeses ametis Aune-Liis Eljas ei tähistanudki. Ta tunnistas naerdes, et ega enam eriti kaua apteekrina töötada ei taha. "Paar aastat veel, siis aitab," lausus Aune-Liis Eljas. Ainus mure on see, et tal pole mantlipärijat. Kui keegi hakkaja võtaks olulise töö üle, oleks väljateenitud puhkusele jääda kergem.

Pool sajandit on pikk aeg. Kas mõni ravim, mis 50 aasta eest müügil oli, on ka tänapäeval veel olemas? "Aspiriin on ikka olemas. Üht-teist on veel, aga muutunud on väga palju," vastas Aune-Liis Eljas. "Teinekord vaatan oma vanu retsepte ja mõtlen, et mis ravim see oli, ei tule enam meeldegi. Põhimõtteliselt menüü on muutunud," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles