Juhtkiri: me teeme seda jälle!

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Täna algab järjekorras juba neljas muusikakonkurss Virumaa Suvesaund. Kohalikele muusikutele südamesse kasvanud konkursita enam Virumaa suve ega muusikasuve ette ei kujutaks. Mõnus sõbralik konkursivorm on just see, mis annab talve jooksul kogunenud loomingule sobiva platvormi. Ja mis saaks olla magusam kui võit!

Suvesaund läks käima siis, kui koroonaaeg muusikud koduseinte vahele oli surunud. Suvesaund oli hea võimalus sahtlisse kirjutatud laulud kuulajateni tuua. Andekaid muusikuid meie maakonnas jagub ning selle üle on hea meel.

Suurepärane on ka see, et väikese ajalehe korraldatud muusikakonkurss toob muusikarahva kokku. Mine tea, mis huvitavad ideed ja koostöövormid konkursi ajal sünnivad.

Virumaa Suvesaund annab noortele tegijatele võimaluse ennast kuuldavaks teha. Ajalehetoimetuse korraldatud konkursi suur eelis on vahetu kajastus, mis aitab muusika tegijatel ja muusika nautijatel kiiremini teineteiseni jõuda. Sageli antav ülevaade ja värske informatsioon hoiab hasarti ja tagab muusikutele laiema kõlapinna.

Konkursi Suvesaund tähtsus seisneb suuresti selleski, et kajastuse vahendusel on muusikatööstuse inimestel, koostööhuvilistel, produtsentidel ja teistel võimalik ennast kurssi viia noorte tegijatega ja vajadusel nendega kontakti saada. Finaalkontsert on tore põhjus kokku tulla, head muusikat kuulata ja selle tegijaid tunnustada.

Musakonkurssi korraldav ajaleht on ajaleht, kes mõtleb kohalikule muusikale. See on ajaleht, kes kajastab kohalikul musaskeenel toimuvat. Ükskõik kui väike see skeene ka ei oleks ning ükskõik kui väike on see ajaleht kogu interneti kõrval, meie tahame olla see ajaleht ja just selle pärast juba neljandat aastat järjest selle konkursi maha pidada võtame.

Järgmise kahe kuu jooksul ootame värsket ja virupärast saundi. Saundi, mis toob suve kohale. Au, kuulsuse, auhinnaraha, melu ja edetabelite nimel – andkem kuuma!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles