Video Seis, politsei! Kiirreageerijad elimineerisid pätiks kehastunud ajakirjaniku hõlpsasti

Copy
Teenistuskoer on kiirreageerijate jaoks asendamatu abiline. Kui oled korra tema haardes olnud, siis teist korda sellist kogemust enam läbi elada ei soovi.
Teenistuskoer on kiirreageerijate jaoks asendamatu abiline. Kui oled korra tema haardes olnud, siis teist korda sellist kogemust enam läbi elada ei soovi. Foto: Ain Liiva

Selleks et kuulda sõnu "Seis, politsei!" pead olema korda saatnud midagi, mis meie ühiskonnas kehtivate reeglite järgi pole lubatud. Üldiselt tasub siis seisma jääda, sest kiirreageerijad nalja ei mõista. Virumaa Teatajal avanes ülimalt harukordne võimalus tutvuda Ida prefektuuri kiirreageerijate igapäevaelu ja treeningutega. Ja tunda, kuidas käerauad ümber randmete kinni klõpsatakse, ning seda, mis jõud on politseikoeral. 

Sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse hoone on koduks ka Ida prefektuuri kiirreageerijatele. Tänapäevases majas on nende jaoks olemas kõik, mida selle töö tarvis vaja: jõu- ja treeningusaalid, ujula, varustuse ruumid ning puhke- ja magamistoad.

Kuna ühe kiirreageerija töögraafik näeb ette nädal aega järjest tööl olemist, peavadki olmetingimused olema tipptasemel. Sama on treeninguoludega, sest enda tippvormis hoidmine moodustab üksuse tööst lõviosa. Lisaks tulevad plaanitud tegevused, näiteks kurjategijate kinnipidamine ja julgestustoetuse pakkumine riigi külalistele, aga ka tänavatel patrullimine ning kohaloleku näitamine on üks töö elemente, sest pahatihti mõjub juba erivarustuses kiirreageerija nägemine nii mõnelegi rusikakangelasele rahustavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles