Kontrolli käigus tabatud kihutajale mõisteti 10 päeva aresti

Kevin Volter
Copy
Kiiruse mõõtmine. Pilt on illustratiivne.
Kiiruse mõõtmine. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Pühapäeval fikseerisid Ida prefektuuri politseinikud kontrolli käigus ühe auto kiiruseks 149 km/h ja seda kohas, kus maksimaalne lubatud kiirus on 100 km/h.  Rikkumiselt tabatud roolikeeraja seisis eile kohtuniku ette ning talle määrati karistuseks 10 päeva aresti, lisaks võttis kohus juhilt neljaks kuuks juhtimisõiguse.

Veel tabati reidi käigus juhiloata juht, kes peeti väärteokorras sealsamas kinni ja viidi kinnipidamisasutusse. Juht oli roolis, kuigi tal puudus varasemate rikkumiste tõttu juhtimisõigus. Esmaspäeval astus mees kohtu ette ning talle määrati karistuseks viis päeva aresti ning kohus konfiskeeris tema sõiduvahendi.

Jõhvi jaoskonna välijuht Ville Ränik nentis, et liigne kiirustamine on probleemiks igal varakevadel. "Ent suurtel kiirustel kihutamine jätab juhile endale, aga ka teistele kaasliiklejatele õigupoolest väga vähe võimalusi ohuolukorra tekkides sellele adekvaatselt ja õigeaegselt reageerida. Olgu põhjenduseks möödasõit või mõni muu manööver, tavaliiklus ei ole koht, kus oma auto võimeid katsetada. Risk traagilisteks tagajärgedeks on liigagi kõrge," selgitas Ränik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles