Selle talve "külmapealinna" tiitlit jagavad Väike-Maarja ja Jõhvi

Copy
Selle talve kõige külmemaks kuuks osutunud jaanuaris nägi ka suhteliselt harva esinevat ilmastikunähtust külmahalo. Foto on tehtud 3. jaanuaril Lepnal.
Selle talve kõige külmemaks kuuks osutunud jaanuaris nägi ka suhteliselt harva esinevat ilmastikunähtust külmahalo. Foto on tehtud 3. jaanuaril Lepnal. Foto: Marianne Loorents

Keskkonnaagentuuri andmetel oli tänavune talv temperatuuride poolest viimase saja aasta keskmine, kuid selle omapäraga, et kui tavaliselt on kõige külmem talvekuu olnud veebruar, siis tänavu osutus see hoopis kõige soojemaks.

Virtuaalne "külmapealinna" tiitel läheb jagamisele aga Väike-Maarja ning Jõhvi vahel, kus selle talve keskmine õhutemperatuur oli –5,4 kraadi. Arvestades, et keskkonnaagentuuril kahe nimetatud geograafilise punkti vahel ametlikku ilmajaama pole, võib ka Rakveret, ja võibolla tervet Lääne-Viru maakonda, pidada tänavuse talve Eesti "külmapooluseks".

Endine Kiltsi kooli õpetaja, Väike-Maarja valla aukodanik Mall Võhandu on koos naabritega pannud tähele, et tegelikult on tema kodukohas Kiltsis talvel veel mõni külmakraad rohkem kui Väike-Maarjas. "Täitsa harjunud sellise asjaga, et meil on külmem kui naaberalevikus. Ei ole probleemi," kõneles ta ning lisas, et "külmapooluse" naabriks olemise pärast ta tavalisest rohkem puid ahju panema ei hakka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles