Vahetusõpilaseks Hiroshimasse. Rakvere riigigümnaasiumi neiu sai elumuutva kogemuse

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Agne Pillesaar pereisa Takeo ja pereema Tomokoga Hiroshimas. All vasakul paistab 1945. aasta tuumarünnakus hävinud Genbaku katedraal, mis on praegu osa Rahu aiast.
Agne Pillesaar pereisa Takeo ja pereema Tomokoga Hiroshimas. All vasakul paistab 1945. aasta tuumarünnakus hävinud Genbaku katedraal, mis on praegu osa Rahu aiast. Foto: Erakogu

Agne Pillesaar on pealtnäha uje ja tagasihoidlik neiu. Ta õppis omal käel jaapani keelt, et aasta aega Jaapanis keskkoolis käia. Selle ajaga nägi ta nii mõndagi harjumuspärast, ainulaadset ja muigama panevat, aga ka sügavalt nukrat. «See kõik algas sellest, kui mul 2017. aasta paiku tekkis huvi jaapani muusika vastu. Kuna ma ei saanud sõnadest aru, aga mulle väga meeldis see muusika, otsustasin keelt hakata õppima,» meenutas Agne Pillesaar.

Internetist infot otsides jõudis ta organisatsioonini Youth For Understanding (YFU), mis pakkus 10-kuulist Jaapanis õppimise programmi. Käia tuli intervjuudel, erinevatel katsetel. 2019. aasta alguses teatati talle, et ta on osutunud valituks.

Jaapanisse Hiroshimasse suundus ta siiski alles 2022. aasta kevadel, sest oli soov põhikool Rakveres enne välismaale minekut ära lõpetada. Kevadel sõitmine tulenes ka sellest, et Jaapanis algab kooliaasta aprillis. Minekut pidurdasid Jaapanis kehtinud ranged koroonapiirangud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles