Rohuaia lasteaed leiab üleliigsetele toataimedele koha

Merly Raudla
Copy
Rohuaia lasteaed palub lastevanematel ja töötajatel kodus üle jäänud toataimed lasteaeda tuua, kuna paljud taimed ei elanud lasteaias talve üle.
Rohuaia lasteaed palub lastevanematel ja töötajatel kodus üle jäänud toataimed lasteaeda tuua, kuna paljud taimed ei elanud lasteaias talve üle. Foto: Margit Pelli

Rakvere Rohuaia lasteaed tegi üleskutse, et nii lastevanemad kui ka töötajad, kes kevadel kodus toataimi ümber istutavad, ei viskaks üleliigseid lilli minema, vaid tooksid need lasteaeda.

Rohuaia lasteaia direktori Ene Noole sõnul läks sel talvel hulga toataimi välja ning lillekastid on nüüd pooltühjad. "Enne kui poodi läheme, mõtlesime, et meil on palju toredaid peresid, miks mitte vanemaid kaasata," rääkis ta.

Varem ei ole lasteaias sellist üleskutset tehtud. Noole sõnul on lasteaias kasvatatud igasuguseid imetaimi – taimtoidulisi ja mullata kasvavaid lilli. Keskküttega lasteaias on õhuniiskus aga selline, et seal tunnevad ennast mugavamalt harilikud toataimed. Haruldasemad vajavad ka erilisemaid tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles