Riigikohus arutab neljapäeval N.R. Energy ja Tapa valla tüli

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Riigikohus
Riigikohus Foto: Kristjan Teedema

14. märtsil kell 10 algaval avalikul istungil arutatakse riigikohtus, kas ja kuidas saab kohalik omavalitsus kaugkütet ümber korraldada olukorras, kus kaugküttevõrk kuulub mitmele äriühingule. Arutatakse ka seda, mis tingimused peavad olema täidetud selleks, et kohalik omavalitsus võiks teha riigihanke sisetehingu talle kuuluva osaühinguga.

22. juunil 2020. aastal võttis Tapa vallavolikogu vastu otsuse, et alates sama aasta 1. augustist toimub Tapa linna kaugküttepiirkonnas soojuse jaotamine ja müük vallale kuuluva ja kaugküttetorustikust suuremat osa omava OÜ Tapa Vesi kaudu. Varem kasutas torustikku eraettevõte N.R. Energy OÜ tähtajaliste rendilepingute alusel ning jaotas ja müüs võrguettevõtjana tarbijatele ka soojust. Lepingud lõppesid 31. juulil 2020. aastal.

N.R. Energy OÜ, soovides teenuse osutamist jätkata, esitas halduskohtule kaebuse, milles taotles Tapa vallavolikogu otsuse tühistamist. Halduskohus rahuldas kaebuse, tühistas valla otsuse ja ka ringkonnakohus nõustus halduskohtu seisukohtadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles