Ekspert jagab nippe, kuidas õigesti puhastada teleriekraani

Kärt Devaney
Copy
Teleri puhastamiseks on oma nipid.
Teleri puhastamiseks on oma nipid. Foto: Mihkel Maripuu

Tehnikaeksperdi sõnul on teleriekraani suurimateks vaenlasteks tolm ja mustus, mille eemaldamisel teevad inimesed palju vigu.

Kuigi uuemate telerite pilt on suurepärase kvaliteediga, on tolm ja plekid ekraani võimsaimateks vaenlasteks. Tolm on lausa nii kuri vaenlane, et võib mõjutada pildikvaliteeti ja teleri üldist toimimist. Elektroonikaettevõtte LG Electronics tehnikaeksperdi Heivo Porgi sõnul ei tea paljud inimesed, et ka teleriekraani tuleb regulaarselt puhastada.

Selleks et teler kauem vastu peaks, jagab ta nippe, kuidas telerit kahjustamata seda puhastada. Porgi sõnul võib mõnd lihtsat puhastusreeglit eirates puhta ekraani asemel saada hoopis kahjustunud ekraani. «Üks levinumaid vigasid, mida inimesed telerit puhastades teevad, on abrasiivsete materjalide kasutamine. Ka ei sobi teleri ekraani puhastamiseks köögipaber või tavalised salvrätikud, mis võivad oma kareda tekstuuriga ekraani kriimustada,» selgitas ekspert. Teise suure veana toob ta esile puhastusvahendi kandmise otse ekraanile. Sellise tegevuse tagajärjel võib vahend nimelt telerisse imbuda ja jõuda õrnadele osadele ning tõenäoliselt ka sisemisi kahjustusi tekitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles