Moe OÜ pälvis tiitli "Maa sool"

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Moe OÜ juhatuse liige Urmas Nimmerfeldt koos "Maa soola" tiitli kohta käiva tunnistusega.
Moe OÜ juhatuse liige Urmas Nimmerfeldt koos "Maa soola" tiitli kohta käiva tunnistusega. Foto: Moe peenviinavabriku FB konto

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni korraldatud konkursil "Eesti ettevõtlik vaim 2023" pälvis tiitli "Maa sool" Moe OÜ ehk Moe peenviinavabriku ja samas tegutseva külastuskeskuse omanikfirma.

Moe OÜ pälvis tunnustuse selle eest, et lisaks tootmisele on ettevõte viimastel aastatel palju panustanud nii ajaloolise Moe tehasekompleksi taastamisse kui ka sealsesse mõisa viinatööstuse rajanud Jakob Kurbergi pärandi hoidmisse.

Esimesed andmed Moe külas asuva viinaköögi kohta pärinevad aastast 1688. Aegade jooksul on Moel asuv tehas mitu korda omanikku vahetanud ning viina- ja piirituse tootmist on ümber korraldanud. Tänapäeval toodab Moe OÜ seal peenviinasid ning kompleksis tegutseb ka õllevabrik, mille üks osanik on Moe OÜ.

Pikalt tühjana seisnud vanasse tehasehoonesse on tehtud suuremahulisi investeeringuid ning uuendatud ruumides on avatud Moe muuseum ja külastuskeskus, õlletuba kahe saaliga, vabrikupood, Kurbergi saal, Handsakoda ja pruulikoda Muddis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles