Rakvere kortermaja saab päästeameti toel varjumiskoha

Kevin Volter
Copy
Posti 13 kortermaja saab päästeameti toel elanike varjumiskoha.
Posti 13 kortermaja saab päästeameti toel elanike varjumiskoha. Foto: Marianne Loorents

Kui eelmise aasta maikuus avas päästeamet taotlusvooru kortermajade keldrite varjumiskindluse parandamiseks, läks Rakvere Posti 13 ühistul kibekiireks tööks, sest pikalt küpsenud plaani teoks tegemiseks oli võimalik lõpuks riigilt tuge saada. Korteriühistu juhatuse liikmed Merili Räitsak ja Veiko Vassiljev rääkisid, et pilootprojekt on toonud küll ootamatuid hetki, aga samas julgustasid teisi ühistuid sellest tulevikus osa võtma. 

Kogu elu Posti tänaval elanud Merili Räitsaku peas oli plaan keldriga midagi ette võtta juba pikalt küpsenud, sest aastatega oli sinna ladestunud juba märkimisväärne "kultuurikiht". "Meil on siin päris palju üürikortereid, ja kui keegi siia midagi tõi, siis ega lahkudes ju kaasa oma asju ei võetud," rääkis Räitsak. Nii oligi aastatega tekkinud olukord, kus kelder oli maast laeni kasutut kraami täis ning seal liikumiseks pidi lausa roomama nagu koopas.

Ühistu üldkoosolekul võeti vastu otsus, et kelder renoveeritakse, kui toetus tuleb. Veiko Vassiljevi sõnul põrkuti kohe ka esimese murega. "Päästeamet nõudis tööde jaoks kolme hinnapakkumist, aga neid oli võimatu saada, kuna ühtki ehitajat nii väike objekt reaalselt ei huvitanud," rääkis juhatuse liige. "Siin on kaks põhjust. Esiteks neil puudub kindlus, kas ühistu toetuse üldse saab, ning teiseks, kas nad saavad üldse oma pakkumisega löögile. Päästeamet lõpuks loobus kolme hinnapakkumise nõudest." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles