Rakveres saab näha kolme rahvatantsuansambli ühiskontserti

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
TTÜ tantsuansambel Kuljus esineb Rakveres koos rahvatantsuansambliga Tarvanpää ja naisrühmaga Kõkutajad.
TTÜ tantsuansambel Kuljus esineb Rakveres koos rahvatantsuansambliga Tarvanpää ja naisrühmaga Kõkutajad. Foto: Teet Raik

Sel laupäeval, 16. märtsil kell 16 on Rakvere riigigümnaasiumis erakordne võimalus näha lava jagamas Tallinna tehnikaülikooli tantsuansamblit Kuljus, rahvatantsuansamblit Tarvanpää ning Kunda naisrühma Kõkutajad. 

Kolme rühma ühiskontserdi idee taga on Tallinna tehnikaülikooli tantsuansambel Kuljus, kes tähistab sügisel oma 75. sünnipäeva. Rahvatantsuansamblis Kuljus on viis segarühma ligi 100 tantsijaga, ansambli kunstiline juht on Marina Kuznetsova. Juubeliaasta tähistamiseks kohtutakse ja jagatakse erinevates Eesti otstes lava rühmadega, kellega on Kuljusel isiklik seos, näiteks kus on juhendajateks Kuljuse endised tantsijad.  

Nii saavadki laupäeval laval kokku kaks tantsuansamblit – Tarvanpää ja Kuljus –, keda just sageli ühist kontserti andmas ei näe. Kuljust esindab kontserdil esinduskoosseis, Tarvanpää rühmadest näeb kontserdil C-segarühma ja põhirühma, lisaks liitub kontserdiga Kunda naisrühm Kõkutajad, kes juba aprilli lõpus tähistab oma 35. tegutsemisaastat juubelikontserdiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles